Xbox One S – kompaktní a výkonná konzole



Výběr herní konzole se odvíjí od mnoha faktorů – je nutné zvážit nejen preference hráče, ale také poměr ceny a výkonu, design, kompatibilitu s dalšími technologiemi a doplňky dle herního stylu každého jedince nebo jaké hry jsou na herní konzoli dostupné. Jednou z nejoblíbenějších herních konzolí je Xbox, který spadá pod společnost Microsoft. V roce 2020 představil Microsoft sérii s (Xbox Series S), která má představovat výkon nové generace a moderní kompaktní design.

Nejmodernější technologie

Předchůdcem této série byl Xbox Series X a z pohledu výkonu navazuje Series S právě na tuto variaci nové generace pro herní konzole. Díky podobnosti CPU a I/O je pro vývojáře her mnohem jednodušší přinášet unikátní herní zážitek na vysoké úrovni, avšak s lepšími možnosti vykreslení, které nejsou v porovnání s dřívějšími systémy tak náročné.

Nová řada těchto konzolí poskytuje mnoho zajímavých novinek a podporuje celou řadu technologií, vyvíjených specificky Microsoftem nebo ve spolupráci s předními vývojáři pro hráče – jednou z nich je Xbox Velocity Architecture. Tato technologie umožňuje lepší správu a dostupnost úložného prostoru – součástí xbox one s je tak například 512 GB vlastního SSD úložiště. Nedílnou součástí her je její zvukový doprovod – ať již se jedná o zvuk samotné hry nebo soundtracky. Tento faktor bude možné si užít díky prostorovému zvuku, s podporou Dolby Atmos pro maximální zážitek.

Kompatibilita s moderními doplňky

Kompletní zábavu nejen během hraní her – to nabízí série „S“ této herní konzole. Její součástí je také možnost sledovat oblíbené filmy, seriály nebo dokumenty ve 4K rozlišení. Zde se dostáváme ke kompatibilitě – Xbox této série umožňuje streamování například přes služby, jako jsou Amazon Prime, Netflix, Hulu, Microsoft Movies a další služby. Možností je využívat také Blu-ray přehrávač, který je součástí zařízení a umožňuje sledovat 4K filmy. Přes Dolby Atmos zvuk je možné napojit Spotify a užívat si své oblíbené hudební novinky a playlisty. xBox dále poskytuje možnost využívat další technologie pro ještě lepší herní zážitek – například volanty, řadící páky, co naopak chybí je možnost využívat VR headset.

Dostupnost různorodého herního katalogu

V rámci hraní přes xBox herní konzole je možné využívat speciální katalog her, který je známý jako Game Pass. Pod jednotnou cenou mají tak hráči přístup k více jak 100 her z klasického a moderního katalogu konzole. Součástí jsou poté výhody u her EA Games, které mají další výhody – jako jsou dostupnost rozšíření ve hrách nebo další výhody. Unikátní na herním passu pro Xbox je také to, že je možné vybrané hry stahovat pro počítačovou platformu a hrát také bez samotné konzole, například na cestách. Mezi další podporované platformy patří mobilní telefony nebo tablety. Katalog je zároveň stále rozšiřován o nové hry.

Moderní design a jednodušší skladování

Dalším unikátem nové řady xbox series s je jeho vzhled, který se zaměřil na elegantnější vzhled, který bude jednodušší uskladnit nebo vystavit u televizoru, nebo kdekoliv jinde. Zároveň je oproti předešlé sérii dostupný v bílé barvě, což je velkou změnou pro jinak tradičně černou konzoli. Unikátem u této herní konzole je možnost navrhnout si vlastní ovladač, v rámci nabídky Xbox Design Lab, kde je možné vybírat z různých barev a motivů, ty kombinovat a získat tak vlastní unikátní vzhled ovladače ke konzoli Xbox, a to jak těla, tak rukojeti, tlačítek, nabídky nebo dokonce využít gravírování. Tato herní konzole je tak opravdu unikátním zážitkem.